عینک هوشمند با هوش مصنوعی آماده کمک به ناشنوایان

عینک هوشمند برای افراد ناشنوا

شرکت بریتانیایی XRAI Glass عینک هوشمند واقعیت افزوده‌ای ساخته که با کمک الگوریتم ها و مدل های هوش مصنوعی مکالمات را به صورت لحظه‌ای برای افراد ناشنوا به متن تبدیل می‌کند تا بتوانند مکالمات را بخوانند. این عینک هوشمند واقعیت افزوده که به گوشی هوشمند متصل می‌شود، به گفته سازنده‌اش اولین در نوع خود به حساب می‌آید و می‌خواهد به افراد ناشنوا در ارتباطات روزانه کمک کند. این عینک به صورت لحظه‌ای صدا را به متن تبدیل می‌کند و روی شیشه روبه‌روی کاربر به نمایش می‌گذارد. نرم افزار تشخیص صدای مورد استفاده برای این عینک حتی می‌تواند فردی که حرف می‌زند را شناسایی کند. XRAI Glass امیدوار است در آینده بتواند زبان‌های مختلف را ترجمه کند و تا انتهای سال ۲۰۲۴ این محصول را در اختیار ۷۰۰ هزار نفر قرار دهد.

 

 

عینک هوشمند برای افراد ناشنوا

این کمپانی ویدیویی از این محصول منتشر کرده که در آن یک زن ناشنوا برای اولین بار از آن استفاده می‌کند. این فرد که دیانا نام دارد، برای برقراری ارتباط با دیگران از زبان اشاره استفاده می‌کند، اما زمانی که متن مکالمات را روی نمایشگر می‌بیند، حیرت‌زده می‌شود. مدیرعامل XRIA Glass، دن اسکارف می‌گوید به فناوری که توسعه داده‌اند، افتخار می‌کند:

ما به توانایی این فناوری نوآورانه که می‌تواند زندگی افراد ناشنوا و کم‌شنوا را بهبود دهد، افتخار می‌کنیم. این افراد می‌توانند با این فناوری به حداکثر پتانسیل‌شان دست پیدا کنند. افراد می‌توانند با استفاده از این عینک در هنگام انجام کارهای مختلف مانند آماده کردن غذا یا پیاده‌روی با دوستان، با دیگران ارتباط برقرار کنند.

شرکت بریتانیایی XRAI Glass برای تجاری‌سازی این عینک با Nreal همکاری داشته و حالا آزمایش‌های عمومی آن شروع شده‌اند. این کمپانی با استفاده از این آزمایش‌ها، محصولش را بهبود می‌دهد و از افراد یاد می‌گیرد. پژوهشگران موفق به ساخت عینکی برای ناشنوایان شده‌اند که می‌تواند گفتار و مکالمات مردم را برای آنها به متن تبدیل کند و متن‌های آماده شده را روی شیشه‌های عینک نشان دهد تا فرد ناشنوا بتواند آنها را بخواند.

 

ساخت عینکی مخصوص ناشنوایان برای خواندن مکالمات

شیشه‌های این عینک، در واقع دو صفحۀ نمایش واقعیت افزوده (Augmented Reality) هستند که می‌توانند به کمک یک اپلیکیشن، هر محتوایی را برای کاربر به متن تبدیل کنند و مقابل چشمانش به نمایش بگذارند. به کمک این عینک، افراد ناشنوا و کم شنوا نه تنها می‌توانند صدای مکالمات حضوری که در اطراف آنها انجام می‌شود را بخوانند بلکه می‌توانند به همین روش مکالمات تلفنی را نیز درک کنند.

با این وجود این عینک هنوز اشکالاتی دارد؛ از جمله اینکه چنانچه گروهی از افراد بطور همزمان با یکدیگر مشغول صحبت باشند، برای این دستگاه تبدیل حرف‌های آنها به متن دشوار خواهد بود؛ به همین دلیل این سیستم عملا در فضاهای آرام کارایی دارد.

شیشه‌های کاملا سیاه رنگ آن نیز شاید خوشایند همه افراد نباشد؛ بویژه هنگامی که فرد در جلسه‌ای نشسته باشد و افراد حاضر در نشست، چیزی شبیه به عینک آفتابی بر روی صورت فرد مشاهده می کنند.

به همین دلیل، این شرکت برای شروع تنها ۱۰۰ عدد از این عینک‌ها را بطور آزمایشی با قیمت حدود ۳۹۹ پوند (۴۸۴ دلار) ساخت و تنها در چند کشور عرضه کرد. اپلیکشین هوش مصنوعی تبدیل صدا به متن نیز بطور رایگان در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت اما آنها باید برای بهره مندی از برخی امکانات جانبی این عینک، مبلغ جداگانه‌ای پرداخت کنند.

این عینک در زمانی به بازار می‌آید که بعد از همه‌گیری ویروس کرونا، زندگی برای ناشنوایان و کم شنوایان سخت شده بود. زیرا این افراد برای درک سخنان طرف مقابل، عمدتا به لب‌خوانی تکیه می‌کنند اما عمومی شدن استفاده از ماسک باعث شده که توانایی آنها برای درک سخنان دیگران بشدت کاهش یابد. استفاده از این عینک، می‌تواند مانع ماسک را از بین ببرد تا آنها بتوانند آنچه گفته می‌شود را ببینند.

اگرچه افراد کم شنوا هم اکنون نیز می‌توانند به کمک برخی اپلیکیشن‌های تلفن خود از آنچه در اطرافشان می‌گذرد درک بهتری داشته باشند، اما به کمک شیشیه‌های عینک جدید می‌توانند حتی زمانی که تلفن همراهشان در جیبشان است، حرف‌های دیگران را بخوانند.

دن اسکارف، مدیرعامل شرکت XRAI می‌گوید: ما به توانایی این فناوری نوآورانه برای بهبود زندگی افراد ناشنوا و کم شنوا افتخار می‌کنیم. اینکه آن‌ها بتوانند پتانسیل‌های خود را به حداکثر برسانند. این بدان معناست که می‌توانید در حین آماده کردن شام با هم مکالمه کنید یا در طول راه رفتن با یک دوست، مکالمه خود را ادامه دهید.

سخت افزار این عینک توسط شرکت عینک‌سازی AR Nreal با استفاده از عینک Nreal Air توسعه داده شد و این درحالی است که XRAI Glass نرم افزار آن را ارائه کرده است. این نرم افزار صدا را به یک نسخه زیرنویس شده از مکالمه تبدیل می‌کند که سپس روی صفحه عینک به نمایش در می‌آید.

به لطف قابلیت‌های تشخیص صدا، این عینک حتی می‌تواند تشخیص دهد که چه کسی صحبت می‌کند و به زودی خواهد توانست زبان‌ها، تُن صدا، لهجه‌ها و زیر و بم صدا را ترجمه کند. جاش فلدمن (Josh Feldman) ۲۳ ساله با کم شنوایی شدید به دنیا آمد و از ۱۸ ماهگی در هر دو گوشش سمعک داشت. او نیز پس از دیانا دومین نفری بود که از این عینک استفاده می کرد و عینک‌ را بدون هیچ ایده‌ای آزمایش و آنها را بسیار خارق العاده توصیف کرد. جاش می‌گوید: تأثیر عدم تکیه بر نگاه کردن به لب‌های یک نفر و توانایی صحبت با آن‌ها به وضوح چیزی است که می‌تواند زندگی افراد را تغییر دهد.

در همین حال، هانا بردی (Hannah Brady)، که ۶۰ درصد کاهش شنوایی در هر دو گوش دارد، این عینک را درخشان توصیف کرد. او گفت: خدایا واقعاً دقیق است. آنچه که در مورد آن درخشان است این است که در مسیر چیزی که من سعی می‌کنم ببینم نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند. این عینک علاوه بر اینکه به افراد ناشنوا اجازه می‌دهد تا با دیگران مکالمه کنند، می‌تواند راه را برای استفاده از فناوری‌های دیگر مانند دستیارهای هوشمند نیز باز کند.

هانا این عینک را برای مکالمه با الکسای آمازون آزمایش کرد و توانست پاسخ الکسا را در مورد پیش بینی آب و هوا مشاهده کند، در حالی که به طور همزمان در حال خرد کردن لیموترش در آشپزخانه بود.

 

یک دانشجو در دانشگاه استنفورد یک عینک خارق‌العاده ساخته است که می‌تواند گفتار را در زمان واقعی برای افراد ناشنوا بنویسد.

 

 

دنبال کردن در تلگرام دنبال کردن در اینستاگرام دنبال کردن در آپارات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×