ارزیابی آسیب ساختمانها در زلزلهی ترکیه با هوش مصنوعی و تصاویر ماهوارهای وقتی Andrew Ng و Yann LeCu از اهمیت و ارزش هوش مصنوعی حرف میزنند، منظور همچین چیزی است:
فناوری بینایی کامپیوتری با پشتیبانی از هوش مصنوعی ای که توسط یکی از شرکت های برجسته در بخش دفاعی ترکیه توسعه داده شده است، مستقیماً به عملیات جستجو و نجات انجام شده در طول فاجعه زلزله با مشخص کردن ساختمانهای آسیب دیده کمک خیلی زیادی کرده است.
معاون مدیر کل فناوری Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM)، که زیر نظر ریاست صنایع دفاعی (SSB) فعالیت میکند، روند تعیین تعداد افراد گرفتار شده در زیر آوار در منطقه زلزلهزده را توضیح داد. تیمهای جستجو و نجات، از طریق یه برنامه هوش مصنوعی (AI) توسعه یافته توسط این شرکت، به سمت ساختمانهایی که فرو ریخته بودند، روانه میشدند.
با الگوریتمهای بینایی کامپیوتری هوش مصنوعی، که بر اساس مقایسه تصاویر ماهوارهای و پهپادها قبل و بعد از زلزله و با پشتیبانی از تصاویر ارائه شده توسط وزارت کشور و اداره کل جمعیت و شهروندی کار میکند، امکان ارزیابی خسارت ساختمانها در مناطق زلزلهزده امکانپذیر شد. با استفاده از این دادهها، تیمهای نجات بر اساس اطلاعات مربوط به ساکنان ساختمانها در سیستم ثبت آدرس مکانی (MAKS) و میزان خسارتی که به ساختمان وارد شده، به سمت محل مورد نظر هدایت میشدند.
پیشبینی زلزلهها با هوش مصنوعی
محققان دانشگاه تگزاس در آستین الگوریتمهای هوش مصنوعی را مورد تحقیق قرار دادهاند که میتواند تا ۷۰ درصد زمان وقوع رخداد زلزله را پیشبینی کند. محققان برای آزمایش این الگوریتم آن را برای مدت هفت ماه در چین مورد آزمایش قرار دادهاند و حالا مطمئن شدهاند که میتوان از این سیستم هوش مصنوعی برای چنین منظوری بهره گرفت.
سرگئی فومل یکی از اعضای تیم تحقیقاتی میگوید: پیشبینی زلزله تا پیش از این چیز غیر ممکنی به نظر میرسید و البته هنوز هم به پیشبینی زلزله در هر نقطهای در جهان نزدیک نشدهایم اما آنچه به دست آوردیم نشان میدهد مسئلهای که فکر میکردیم حل ناشدنی است حداقل از نظر تئوری قابل حل است.
این تحقیق نشان داد که سیستم هوش مصنوعی توانست مکان ۱۴ زمینلرزه را در فاصله ۳۲۱ کیلومتری از محل وقوعشان و شدت آنها پیشبینی کند. این الگوریتم هوش مصنوعی تنها ۸ هشدار اشتباه صادر کرد و یک زمین لرزه را از قلم انداخت.