محققهای OpenAI میگویند ۸۰ درصد از افراد شغلشان تحت تأثیر هوش مصنوعی است! محققهای OpenAI در مقالهای (https://arxiv.org/pdf/2303.10130.pdf) به بررسی تاثیر هوش مصنوعی روی مشاغل مختلف پرداخته اند.
آن ها با استفاده از آخرین مدل زبانی (LLM)، یعنی GPT-4 که اخیراً منتشر شده، و همچنین با تخصص انسانی، پیامدهای بالقوه مدلهای زبانی را روی مشاغل بازار کار امریکا بررسی کردند. آن ها به این نتیجه رسیدند که حدود ۸۰ درصد از نیروی کار آمریکا ممکن است حداقل ۱۰ درصد از وظایف کاریشان تحت تأثیر GPT ها یا ترنسفورمرهای از پیش آموزش دیده مولد قرار بگیرد. برای این مطالعه، متخصصان انسانی و هوش مصنوعی به طور جداگانه این موضوع رو بررسی کردند.
مشاغلی که ۱۰۰ درصد در معرض قرار میگیرند از نظر متخصصان انسانی:
۱- ریاضیدانان
۲- تهیهکنندههای مالیات
۳- تحلیلگران مالی
۴- نویسندهها
۵- طراحان رابط وب و دیجیتال
بقیهی مشاغل با درصد تاثیر بالا که توسط متخصصان فهرست شده بودند:
۱- پژوهشگران نظرسنجی (۸۴.۴)
۲- مترجمان (۸۲.۴)
۳- متخصصان روابط عمومی (۸۰.۶)
۴- دانشمندان حیوانات (۷۷.۸)
مدلهای زبانی موارد زیر را بهعنوان ۱۰۰ درصد در معرض هوش مصنوعی در نظر گرفتند:
۱- ریاضیدانان
۲- حسابداران و حسابرسان
۳- تحلیلگران خبری، خبرنگاران و روزنامه نگاران
۴- دبیران حقوقی و معاونان اداری
۵- مدیران دادههای بالینی
۶- تحلیلگران سیاست تغییر آب و هوا
این مشاغل هم طبق تحلیل مدلهای زبانی بیشتر از ۹۰ درصد در معرض هوش مصنوعی هستند:
۱- کارمندان مکاتبه
۲- مهندسان بلاک چین
۳- خبرنگاران دادگاه
۴- تصحیح کنندهها
۶۰ درصد مشاغل کشورهای پیشرفته تحت تاثیر هوش مصنوعی
دانشگاهیان و زنان آسیبپذیرترین قشر در مقابل فناوریهای نو هستند، در پنجاه و چهارمین مجمع جهانی اقتصاد، هوش مصنوعی به عنوان تهدیدی اعلام شد که قابلیت تبدیل به فرصت را دارد و در آینده مسائل اخلاقی، آموزش و اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به گزارش مجمع اقتصاد جهانی، تقریبا ۴۰ درصد از مشاغل در سطح جهان در معرض جایگزینی توسط هوش مصنوعی هستند که در اقتصادهای پیشرفته این آمار به ۶۰ درصد خواهد رسید.
در میان کارمندان، آنهایی که تحصیلات دانشگاهی دارند و همچنین زنان بیشتر در معرض خطر هوش مصنوعی هستند، اما آن بعد قضیه زمانی اتفاق میافتد که این افراد با بالا بردن بهرهوری خود از مزایای هوش مصنوعی بهره میبرند و میتوانند دستمزد خود را افزایش دهند. کشورهای سرتاسر جهان در حال بررسی مقررات و حکمرانی پیرامون هوش مصنوعی هستند، از جمله اتحادیه اروپا که در دسامبر گذشته پیشنویس توافقی را در مورد قوانین هوش مصنوعی تصویب کرد.