انتقال اطلاعات کاربران دیپ‌سیک به شرکت‌های تحریم‌ شده‌ی چینی

انتقال اطلاعات کاربران دیپ‌سیک به شرکت‌های تحریم‌ شده‌ی چینی

گزارش‌های جدید از احتمال اینکه شرکت دیپ سیک اطلاعات کاربرانش را به شرکت‌های تحریم‌شده چینی می‌دهد، خبر می‌دهند.

در دنیای پرشتاب هوش مصنوعی، شرکت چینی دیپ‌سیک به‌ سرعت به رقیبی جدی برای غول‌های فناوری آمریکایی تبدیل شده است. این شرکت با ارائه‌ی مدل‌های هوش مصنوعی پیشرفته که در برخی زمینه‌ها حتی از رقبای آمریکایی خود نیز بهتر عمل می‌کنند، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. بااین‌حال، نگرانی‌های جدی در مورد امنیت داده‌های کاربران و ارتباط این شرکت با دولت چین، سایه‌ای سنگین بر موفقیت‌های دیپ‌سیک افکنده است.

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های پیرامون دیپ‌سیک، گزارش‌هایی مبنی‌بر وجود کد مشکوک در وب‌سایت این استارتاپ هوش مصنوعی چینی محسوب می‌شود که می‌تواند اطلاعات ورود کاربران را با یک شرکت مخابراتی چینی با نام China Mobile به‌اشتراک بگذارد.

گزارش مطرح شده درحالی منتشر می‌شود که فعالیت شرکت مخابراتی مورد بحث در ایالات متحده به‌دلیل ارتباط نزدیک با ارتش چین ممنوع شده است. اگرچه تحقیقات دقیق‌تر نتوانست به‌طور قطعی انتقال داده‌ها را ثابت کند، اما وجود چنین کدی در نوع خود نگران‌کننده است و زنگ هشداری برای کاربران و نهادهای امنیتی به‌شمار می‌رود.

موضوع مطرح شده از آنجا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم دیپ‌سیک درحال‌حاضر یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی در ایالات متحده محسوب می‌شود و روزانه کاربران بسیاری از آن استفاده می‌کنند. به گفته‌ی برخی کارشناسان، اطلاعاتی که کاربران در دیپ‌سیک وارد می‌کنند، به‌مراتب حساس‌تر از اطلاعاتی است که در شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک به‌اشتراک گذاشته می‌شود. بنابراین، دسترسی احتمالی دولت چین به این داده‌ها می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت ملی ایالات متحده داشته باشد.
علاوه‌بر این، دیپ‌سیک با اتهاماتی مبنی‌بر استفاده از محتوای دارای حق کپی‌رایت متعلق به شرکت‌هایی مانند OpenAI و مایکروسافت برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود روبه‌رو است. این موضوع نشان می‌دهد که احتمالاً این شرکت، برای رسیدن به جایگاه کنونی خود، از روش‌های کاملاً قانونی استفاده نکرده است.

درحالی‌که deepseek با سرعت درحال تبدیل‌شدن به یک بازیگر کلیدی در عرصه‌ی هوش مصنوعی است، نگرانی‌های مطرح شده نشان می‌دهد که پیشرفت فناوری نباید به قیمت نادیده‌گرفتن مسائل امنیتی و حقوقی کاربران حاصل شود. لازم است نهادهای بین‌المللی و کشورهای مختلف با همکاری یکدیگر، سازوکارهایی را برای نظارت بر فعالیت شرکت‌های هوش مصنوعی و حفاظت از داده‌های کاربران ایجاد کنند.

 

دنبال کردن در تلگرام دنبال کردن در اینستاگرام دنبال کردن در آپارات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×