بررسی اپل ویژن پرو | در آینده زندگی کنید Apple Vision Pro

بررسی اپل ویژن پرو

اپل ویژن پرو چیست؟

در هفته‌ی گذشته اپل با معرفی «ویژن پرو» سر و صدای زیادی در دنیای تکنولوژی به راه انداخت و به نوعی عصر تازه‌ای را در تجربه‌ی تعامل با رایانه آغاز کرد. اپل ویژن پرو (Apple Vision Pro) یک هدست واقعیت ترکیبی ساخته شده توسط شرکت اپل است که در رویداد کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۲۳ معرفی شد و در سال ۲۰۲۴ در ایالات متحده برای خرید در دسترس عموم قرار گرفت. این اولین ورود اپل به یک دسته از محصول جدید از زمان معرفی اپل واچ، در سال ۲۰۱۵ است.

 

 

ویژن پرو یک محصول واقعیت افزوده است که نرم‌افزار و رسانه‌های دیجیتالی را با دنیای واقعی ترکیب می‌کند که با استفاده از ژست‌های حرکتی، ردیابی چشم و ورودی گفتار می‌توان سیستم دستگاه را کنترل کرد. ویژن پرو در درجه اول به عنوان یک دستگاه مستقل برای اجرای ویژن او اس به‌طور مجزا از آی‌اواس، برای اجرای برنامه‌های اکس‌آر مخصوص خودش طراحی شده، همچنین می‌توان به صورت بی‌سیم به مک متصل شود.

 

اپل ویژن پرو چیست؟

 

مجله هوش مصنوعی پارس اینفوتک

این مقاله را هم مطالعه کنید: اطلاعات کامل درباره هایپر او اس شیائومی

 

 

نرم‌افزار اپل ویژن پرو

اپل ویژن پرو سیستم عامل visionOS (که در طول توسعه خود xrOS نامیده می‌شود) را اجرا می‌کند که عمدتاً از چارچوب‌های اصلی آی‌اواس (شامل کاکائو تاچ , SwiftUI و ARKit) و فریم‌ورک‌های خاص XR برای رندرینگ فورو و تعامل بلادرنگ مشتق شده‌است.

 

تاریخچه اپل ویژن پرو

در می ۲۰۱۵، اپل شرکت آلمانی واقعیت افزوده متایو را خریداری کرد که در اصل از فولکس واگن جدا شده بود. شایعه شده که انگیزه اصلی این خرید پروژه تایتان بوده‌است. در آن سال، اپل مایک راکول را از آزمایشگاه دالبی استخدام کرد. راکول تیمی را تشکیل داد که شامل پیتر مایر متایو و فلچر روتکف، مدیر اپل واچ بود. این تیم که گروه توسعه فناوری نام دارد، در سال ۲۰۱۶ یک نسخه آزمایشی AR ایجاد کرد اما با مخالفت مدیر ارشد طراحی آن زمان، جانی آیو و تیمش مواجه شد. جف نوریس، متخصص واقعیت افزوده و واقعیت مجازی (VR) و متخصص سابق ناسا در آوریل ۲۰۱۷ استخدام شد تیم راکول به ارائه ARKit در سال ۲۰۱۷ با آی‌اواس ۱۱ کمک کرد. تیم راکول به دنبال ایجاد یک هدست بود و با تیم آیو کار کرد. تصمیم برای نشان دادن چشم‌های پوشنده از طریق نمایشگر چشمی در جلو با تیم طراحی صنعتی به خوبی انجام شد.

 

نرم‌افزار اپل ویژن پرو

 

هدف هدست اپل ویژن

هدف از هدست واقعیت توسعه یافته اپل به عنوان پلی برای عینک‌های AR سبک‌وزن آینده است که هنوز از نظر فنی امکان‌پذیر نیستند. اپل استارتاپ هدست واقعیت افزوده Mira را خریداری کرد که از فناوری آن در مسابقات دنیای سوپر نینتندو و Mario Kart استفاده شده‌است. این شرکت با نیروی هوایی و نیروی دریایی ایالات متحده قرارداد دارد.

تجربه‌ای که رایانش فراگیر (Spatial Computing) نام گرفته است و هدف آن ارائه‌ی احساس حضور هرچه بیشتر و به عبارتی غوطه‌وری در دنیای تعامل با رایانه است. به همین دلیل هم اپل فناوری‌های زیادی را در ویژن پرو (Vision Pro) آن گنجانده است و حتی آن را یک محصول مستقل و بدون نیاز به همراه بودن مک‌بوک یا آیفون می‌داند.

 

هدف هدست اپل ویژن

 

مجله هوش مصنوعی پارس اینفوتک

این مقاله را هم مطالعه کنید: رونمایی از گلکسی S24 اولترا

 

 

هزینه هدست واقعیت مجازی اپل ویژن

این محصول اپل با بسیاری از عینک‌های دیجیتالی که تا کنون دیده‌ایم متفاوت است و در حقیقت به جای هدست واقعیت مجازی، یک هدست واقعیت ترکیبی محسوب می‌شود. با کمک این گجت می‌توانید انواع تجربه‌های نرم‌افزاری دیجیتال را طوری اجرا کنید که گویی در محیط اطراف شما حضور دارند. از باز مرور و باز کردن اپلیکیشن‌ها گرفته تا تماشای فیلم‌های سینمایی در ابعاد بسیار وسیع و در محیط دلخواه شبیه‌سازی شده، از اجرای بازی‌های ویدیویی در نمایشگری وسیع تا پخش فراگیر صداهای آن بخشی از قابلیت‌هایی است که اپل برای این محصول گران‌قیمت ۳۴۹۹ دلاری در نظر گرفته است.

علاوه بر این، حسگرهای تعبیه شده زیر پنل شیشه‌ای جلو امکان اسکن سه‌بعدی از محیط را فراهم می‌کنند و همچنین با کمک هدست می‌توان عکس‌های سه‌بعدی تهیه کرد. نمایشگرهای این هدست هم که واقعیت افزوده را با واقعیت مجازی ترکیب کرده‌اند، تراکم پیکسلی بسیار بالایی دارند که از یک نمایشگر ۴K در جلوی کاربر فراتر است و بدین ترتیب دیدی بسیار نزدیک به واقعیت را ممکن می‌سازند.

در ویدیو بررسی ویژن پرو  اپل به بیان جزئیات هر یک از قابلیت‌های آن می‌پردازد و می‌توان گفت با محصولی جذاب و پرکاربرد روبه‌رو هستیم اما باید دید این هدست در عمل چقدر رضایت کاربران را فراهم می‌کند. بررسی کردن برخی از گجت‌ها در دنیای فناوری حس و حال کاملا متفاوتی دارد و بدون شک ویژن پرو اپل یکی از همین گجت‌ها است. این محصول حدود ۸ ماه قبل توسط اپل معرفی شد و به‌تازگی روانه بازار شده تا دنیای فناوری را به سمت جلو پرتاب کند.

 

هزینه هدست واقعیت مجازی اپل ویژن

 

اپل ویژن پرو چطوری عرضه می شود؟

اپل ویژن پرو یک هدست واقعیت ترکیبی است که محتوای دیجیتالی را وارد دنیای فیزیکی می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا از طریق حرکت چشم‌ها، دست‌ها و البته صدا کارهای مورد نظر را انجام دهید. به‌لطف ویژن پرو دنیای واقعی با دنیای مجازی ترکیب می‌شود تا تجربه‌ای منحصر به فرد به‌وجود بیاید و نمایی از آینده مشخص شود.

 

محتویات داخل جعبه ویژن پرو

قبل از پرداختن به بررسی ویژن پرو بهتر است نگاهی به محتویات درون جعبه این محصول واقعیت ترکیبی داشته باشیم تا شما بدانید پس از خرید دقیقا چه لوازمی را دریافت خواهید کرد.

دو بند سر (یکی به صورت کشی و برای قرارگیری در پشت سر و دیگر به صورت دو بندی برای قرارگیری در پشت و بالای سر)
یک بالشتک اضافی برای صورت (برای کاربرانی که از لنزها طبی استفاده می‌کنند)
باتری همراه با کابل
یک بالشتک برای پوشاندن شیشه جلویی
آداپتور ۳۰ وات از نوع Type-C
کابل Type-C
پارچه مخصوص برای تمیز کردن ویژن پرو (اپل می‌گوید فقط باید با همین پارچه محصول را تمیز کنید).
دفترچه راهنما

 

محتویات داخل جعبه ویژن پرو

 

مجله هوش مصنوعی پارس اینفوتک

این مقاله را هم مطالعه کنید: همه چیز درباره بینایی ماشین

 

 

نحوه استفاده از جدیدترین هدست واقعیت مجازی اپل

زمانی که قرار است مدل جدیدی از یک محصول به بازار عرضه شود، شرکت سازنده عیب‌های طراحی نسل قبلی را بهبود می‌بخشد تا مدل بهتر و کامل‌تری به‌وجود بیاید، اتفاقی که در ایفون‌ها و گلکسی‌های سامسونگ و حتی مک بوک‌های خود اپل شاهد هستیم. ویژن پرو اما داستان متفاوتی دارد و اولین نسل از هدست واقعیت ترکیبی اپل است و به همین جهت سازنده آمریکایی باید طرح ابتدایی و اولیه را تولید می‌کرده که اتفاقا نتیجه خوب و جذاب از آب درآمده است.

برای استفاده از ویژن پرو خودتان باید آن را سرهم کنید که کار چندان دشواری نیست. دو بار برای استفاده از ویزن پرو اپل وجود دارد، یکی این که از بند کشی موجود استفاده کنید و دیگری این که بند Dual Loop را به‌کار بگیرید. بند کشی ویژن پرو از نظر راحتی در برداشتن و گذاشتن محصول گزینه بهتری است و ظاهر زیبا‌تری هم دارد ولی باعث می‌شود که کل وزن ویژن پرو روی صورت و زیر چشم قرار بگیرد و شما را پس از ۳۰ یا ۴۰ دقیقه بسیار خسته کند.

بند Dual Loop کمی از نظر استفاده دشوار‌تر است؛ چرا که مانند بند کشی نمی‌توانید به‌راحتی آن را از طریق دایره چرخان کناری تنظیم کنید ولی از نظر راحتی وضعیت بسیار بهتری دارد. در واقع اگر از بند Dual Loop استفاده کنید فشار ویژن پرو و وزن آن به‌روی سر تقسیم می‌شود و دیگر فشاری به صورت نمی‌آید. پس برای استفاده کوتاه پیشنهاد می‌کنیم به سراغ بند کشی بروید و برای استفاده طولانی‌تر از بند دوتایی کمک بگیرید. اپل ویژن پرو بسته به نوع set up که انجام می‌دهید بین ۵۹۰ تا ۶۳۰ گرم وزن دارد که مقداری بیشتر از رقبای موجود در بازار است ولی به‌گونه‌ای نیست که این وزن بیشتر احساس شود و بسیاری از رقبا نیز وزنی حدود ۵۰۰ گرم دارند.

 

نحوه استفاده از جدیدترین هدست واقعیت مجازی اپل

 

بدنه کلی این هدست واقعیت ترکیبی آلومینیومی است و بخش روبرویی طبق انتظار از جنس شیشه ساخته شده و حالت بیرون‌زده دارد. حالت شیشه روبرویی ویژن پرو بسته به محتوای در حال پخش تغییر می‌کند و حالت Eye sight با شفاف کردن این شیشه به دیگر افراد امکان می‌دهد تا با شما ارتباط چشمی برقرار کنند. از آنجایی که کوپرتینویی‌ها قصد دارند افراد در حین استفاده از هدست بتوانند ارتباط خود را با دنیای واقعی حفظ کنند از قابلیت Eye sight کمک گرفته‌اند ولی در عمل این ویژگی هنوز راه زیادی تا کامل شدن دارد و در حال حاضر نمی‌تواند به‌خوبی چشم‌های شما را به نمایش بگذارد و تصویری مات با جزئیات کم نمایش داده می‌شود.

در بخش روبرویی این هدست واقعیت ترکیبی بالشتک‌هایی قرار داده شده تا از ورود نور به چشمان شما جلوگیری کند و شما بتوانید بدون هیچ مشکل و مزاحمتی محتوای مد نظر را تماشا کنید. اگر شما از عینک استفاده می‌کنید هیچ نگرانی وجود ندارد و می‌توانید شیشه مناسب چشم‌های خود را سفارش داده و خریداری کنید. این شیشه به‌روی نمایشگر اصلی ویژن پرو قرار می‌گیرد و باعث می‌شود تا شما به‌وضوح بتوانید محتوا را دریافت کنید.

اگر دنیای فناوری را از زمان عرضه اولین ایفون دنبال کرده باشید یا گذشته گوشی‌های هوشمند را به خاطر داشته باشید، به‌خوب می‌دانید که دنیای فناوری به مرور بهتر می‌شود و هر طرح و نسخه اولیه‌ای نقطه ضعف‌های خود را دارد و شرکت سازنده باید در ادامه مشکلات را برطرف کند. اپل ویژن پرو یک هدست بسیار خوش ساخت و باکیفیت است که ارگونومی خوبی هم دارد ولی در نسل بعدی ترجیح می‌دهیم وزن کمتر شود و همچنین قابلیت Eye sight به شکل کامل‌تر و کاربردی‌تری توسعه داده شود.

 

نمایشگر ویژن پرو

 

مجله هوش مصنوعی پارس اینفوتک

این مقاله را هم مطالعه کنید: ChatGPT روی آیفون

 

 

نمایشگر ویژن پرو؛ شاهکار مهندسی اپل!

صفحه‌نمایش‌های در نظر گرفته شده برای ویژن پرو از نوع Micro OLED با رزولوشن ۴K هستند. این نمایشگرها ۲۳ میلیون پیکسل دارند تا ریزترین جزئیات هم با وضوح بالا به نمایش دربیایند. رزولوشن این نمایشگرها به شکل باورنکردنی زیاد است و همین هم باعث می‌شود تا بدون هیچ شکی هدست واقعیت ترکیبی اپل بهترین کیفیت صفحه نمایش را در بین تمامی مدل‌های موجود در بازار داشته باشد.

در واقع اولین چیزی که به‌محض استفاده از ویژن پرو نظر شما را به‌خود جلب می‌کند همین کیفیت بسیار عالی نمایشگرهایی است که پیش رویتان قرار می‌گیرد. برای درک بهتر این که ویژن پرو چگونه محتوا را نشان می‌دهد بگذارید ابتدا به شکل ساده و کوتاه در مورد چشم انسان صحبت کنم.

زمانی که شما به سوژه‌ای نگاه می‌کنید چشم به‌روی آن سوژه فوکوس می‌کند و مغز هم به پردازش همین سوژه می‌پردازد. در چنین حالتی دیگر اجسام موجود در اتاق یا صحنه‌ای که در حال تماشا هستید مقداری مات‌تر نمایش داده می‌شوند؛ چرا که مغز کل تصویر را در لحظه پردازش‌ نمی‌کند و تنها تصاویری که چشم به آن‌ها نگاه می‌کند با بهترین وضوح پردازش می‌شود.

دقیقا همین توصیف در مورد ویژن پرو نیز صدق می‌کند. اپل با کمک گرفتن از سیستم بینایی انسان و پردازش مغز، ویژن پرو را طراحی کرده است. این هدست واقعیت ترکیبی در صدم ثانیه می‌تواند نقطه‌ای که چشم در حال تماشای آن است را تشخیص دهد و محتوای همان بخش را با بالاترین رزولوشن پردازش کند. در واقع در چنین حالتی دیگر محتوای موجود در تصویر به حالت مات درمی‌آیند و با رزولوشن کامل رندر نمی‌شوند. اپل تصمیم بسیار هوشمندانه‌ای اتخاذ کرده؛ چرا که تراشه‌های این هدست نمی‌توانند به صورت دائمی کل تصویر را با رزولوشن ۴K پردازش کنند و در عین حال هیچ لگی و گیری به‌وجود نیاید.

 

سخت افزار اپل ویژن پرو

 

در نظر داشته باشید که شما در حین استفاده خیلی متوجه این توضیحات نمی‌شوید و به‌هر نقطه‌ای که نگاه کنید محتوا با بالاترین کیفیت و شفافیت نمایش داده می‌شود. اگر همینجا بخواهم یک ایراد کوچک به ویژن پرو وارد کنم، بحث زاویه دید آن است. زمانی که از ویژن پرو استفاده می‌کنید زاویه شما مقداری محدودتر از سایر هدست‌های واقعیت مجازی می‌شود و پس از مدتی استفاده از محصول به این موضوع پی خواهید برد که سمت راست و چپ شما زاویه خیلی عریضی ندارد.

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که با استفاده از این هدست دیگر به دنیای واقعی دسترسی ندارید و شاید مجبور شوید برای ارتباط با افراد یا حتی راه رفتن هدست را از روی چشمان خود بردارید، ولی باید به شما بگویم که خوشبختانه اصلا چنین مشکلی وجود ندارد. به‌لطف دوربین‌های در نظر گرفته شده برای این محصول شما می‌توانید در صورت نیاز محیط واقعی را با رزولوشن بالا و البته تاخیر بسیار پایین مشاهده کنید.

در واقع زمانی که از حالت Transparency کمک بگیرید دوربین محتوای موجود را به ثبت می‌رساند و در کسری از ثانیه آن را به پردازشگر انتقال می‌دهد تا پیش روی شما قرار بگیرد. به‌قدری تاخیر حالت Transparency پایین است که مثلا می‌توانید حین استفاده از ویژن پرو با دوست خود پینگ پونگ بازی کنید و به‌راحتی ضربه‌ها را به موقع پاسخ دهید. کوپرتینویی‌ها با این کار نشان داده‌اند که از نظر مهندسی واقعا بی‌رقیب هستند و کمتر شرکتی می‌تواند با آن‌ها رقابت کند.

شما به کمک دایره چرخان موجود به روی اپل ویژن پرو می‌توانید مشخص کنید که تا چه حد می‌خواهید در محیط اطراف حضور داشته باشید یا درون این محصول غرق شوید. برای مثال شما هنگام پرواز در هوایپما می‌توانید مشخص کنید که کل محیط اطراف از بین برود و در میان طبیعتی ناب به تماشای یک فیلم سینمایی بنشینید. شما همچنین می‌توانید بازی‌های Apple Arcade را به کمک دسته روی این محصول تجربه کنید.

البته در نظر داشته باشید که حالت Transparency هنوز کامل نیست و از آنجایی که با دوربین سر و کار داریم زمان‌هایی پیش می‌آید که به دلیل نور زیاد سطح جزئیات کم شود یا مثلا با اکسپوژر زیاد بخشی از سوژه‌ها از بین برود و نباید انتظار داشته باشید که ویژن پرو مثل چشم‌های خودتان عمل کند ولی در نهایت می‌توان به روی کیفیت آن در حالت Transparency کاملا حساب باز کرد.

 

هدست واقعیت مجازی اپل

 

این نمایشگر بی‌نظیر به شما اجازه می‌دهد تا فیلم‌های سینمایی یا هر نوع محتوایی را با کیفیت بسیار بالا و به‌صورت بزرگ تماشا کنید. شما به‌راحتی می‌توانید اندازه محتوای در حال پخش را مشخص کنید و آن را نزدیک خود قرار دهید و یا به نقطه دورتر ببرید. در بخش نرم افزار بیشتر در این مورد توضیح می‌دهم اما در این بخش تنها باید اشاره کنم که شما می‌توانید فیلم را در محیط خانه تماشا کنید یا محتوا اطراف را به تصویر مورد نظر خود تغییر دهید. چه چیزی جذاب‌تر از این که مثلا فیلم جنگ ستارگان را در محیطی فضایی تماشا کنید؟

جالب است بدانید که برخی از فیلم‌ها به صورت ۳D برای ویژن پرو در دسترس قرار دارند و می‌توانید حسی باورنکردنی را تجربه کنید. به‌احتمال قوی به مرور به تعداد این فیلم‌ها اضافه می‌شود. در کل بدون شک کیفیت نمایشگر اپل ویژن پرو جزو نقاط قوت اصلی آن به‌حساب می‌آید و تماشای هرچیزی در این هدست واقعیت ترکیبی لذتی دوچندان دارد.

 

سخت افزار اپل ویژن پرو دقیقا چیست؟

اپل در دل این محصول از دو تراشه M2 و R1 خود استفاده کرده است. تراشه M2 پردازش‌های کلی را انجام می‌دهد و R1 تلاش می‌کند تا با کمترین تأخیر دیتای دریافتی از ۱۲ دوربین، ۵ سنسور و ۶ میکروفون را پردازش کند. این باعث می‌شود تأخیر این محصول تنها ۱۲ میلی‌ثانیه باشد، چیزی حدود ۸ برابر سریع‌تر از پلگ زدن چشم انسان. در کنار این سخت افزار، سیستم عامل اختصاصی اپل ویژن پرو با نام VisionOS دیده می‌شود. اپل ویژن پرو به روی چشم‌های شما قرار می‌گیرد و بسته به نوع بند محکم می‌شود، به طوری که اسپیکرهای این محصول نزدیک دو گوش شما قرار می‌گیرند تا بهترین تجربه صوتی به‌وجود بیاید. این اسپیکرها حین تماشای محتوا صدایی سه بعدی را به گوش می‌رسانند. در واقع این دستگاه می‌تواند نقشه سه بعدی از فضای اطراف شما ایجاد کند و به گونه‌ای صدا را به گوش شما برساند که احساس کنید صدا دارای سه بعد است.

 

سیستم عامل ویژن پرو

 

پس از استفاده از اپل ویژن پرو یک صفحه اصلی به عنوان هوم اسکرین پیش روی شما قرار می‌گیرد و شما در عین حال می‌توانید فضای اتاق یا محیط را نیز مشاهده کنید. شما می‌توانید با چشم‌های خود برنامه‌ها و گزینه‌های مختلف را انتخاب کنید و یا به کمک ژست‌های حرکتی موجود با دست بین برنامه‌ها جابجا شوید. برای مثال شما می‌توانید به سرچ بار بالای صفحه نگاه کرده و سپس با صحبت کردن مفهومی را جستجو کنید. شما می‌توانید با ویژن پرو اپل چندین برنامه را در کنار هم به صورت باز داشته باشید و اندازه آن‌ها را تغییر دهید. همچنین شما امکان خواهید داشت تا این برنامه‌ها را به دلخواه در هر کجای محیط قرار دهید و تسلط کاملی بر آن‌ها داشته باشید.

شاید باور این موضوع دشوار باشد ولی حتی می‌توانید برخی از برنامه‌ها را پشت سر خود قرار دهید و در صورت نیاز با برگشت به طرف مقابل با آن‌ها کار کنید. در واقع ویژن پرو با حرکت دست و چشم شما متوجه می‌شود که در حال نگاه کردن به کدام برنامه هستید. سیستم عامل VisionOS شباهت‌های بنیادینی با ios دارد و ژن‌های مشترک آن‌ها را نیز به وضوح می‌توان مشاهده کرد.

در واقع یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های ویژن پرو این است که به صورت عالی با ایفون، ایپد، مک بوک و دیگر محصولات اپل ارتباط برقرار می‌کند. در هدست واقعیت ترکیبی اپل قابلیتی وجود دارد که شما با نگاه کردن به صفحه مک بوک خود به راحتی می‌توانید محتوای آن را در اتاق شناور کنید و به‌جای صفحه لپ تاپ که نهایتا ۱۶ اینچ است، محتوا را در حالتی ۵۰ اینچی یا حتی بزرگ‌تر مشاهده کنید. جالب است بدانید که هرکاری با این صفحه انجام دهید در لحظه به‌روی لپ تاپ اعمال می‌شود و حقیقتا این سطح از ارتباط محصولات اپل تحسین برانگیز است.

اپل ویژن پرو عملا به شما امکان می‌دهد تا مک بوکی با نمایشگر بسیار بزرگ داشته باشید و در کنار آن چندین صفحه دیگر نیز باز کنید و به‌صورت همزمان پروژه‌های خود را پیش ببرید و مولتی تسک انجام دهید. ویژگی‌های نرم افزار عجیب و غریب VisionOS تا جایی ادامه پیدا می‌کند که مثلا شما می‌توانید صفحه شطرنج مجازی را به‌روی میز حقیقی خانه خود قرار دهید و مهره‌ها را با برداشتن آن‌ها تکان دهید و عملا با شطرنجی که وجود ندارد بازی را پیش ببرید. بی‌راه نیست اگر بگویم فیلم‌های عملی-تخیلی در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند.

زمانی که شما در حال استفاده از ویژن پرو هستید قطعا در نگاه سایر افراد فردی بسیار عجیب به حساب می‌آیید که در حال تکان دادن دست خود در هوا است و گاهی هم سر خود را به اطراف تکان می‌دهد. در واقعیت اما شما در حال کار کردن با برنامه‌های مختلف هستید و با تکان‌های دست قصد دارید آن را جابجا یا کنترل کنید.

 

پرسونا در ویژن پرو

 

persona در ویژن پرو به چه معناست؟

قابلیت دیگری که می‌تواند هر کاربردی را شگفت‌زده کند Persona نام دارد، ویژگی که در فاز بتا است و در آینده کامل خواهد شد. به‌لطف Persona اپل ویژن پرو صورت شما را اسکن می‌کند و شکلی سه بعدی از صورت شما به‌وجود می‌آورد. در ادامه زمانی که در فیس تایم تصویری هستید چهره سه بعدی شما نمایش داده می‌شود و مهم‌تر این که هدست کوپرتیونی‌ها به شکل دقیق تکان‌های شما و تغییرات صورت مانند ابرو، چشم و دهن را نیز منتقل می‌کند. این مهم در هدست ویژن پرو به لطف وجود دوربین‌ها و سنسورهای فراوان به‌دست آمده و یک فناوری جدید و نوین به‌حساب می‌آید.

البته به غیر از Persona نیز تماس‌های تصویری شما به شکلی جدید انجام می‌شوند. به لطف فیس تایم موجود به روی این محصول می‌توانید تجربه‌ای نزدیک به واقعیت را به‌دست بیاورید. حین تماس تصویری افراد درون فضای اتاق قرار می‌گیرند و شما صدای هر شخصی را از سویی دریافت می‌کنید که تصویر آن قرار گرفته است.

 

فیس تایم ویژن پرو

 

فیس تایم ویژن پرو

در حال حاضر ۶۰۰ برنامه مختلف برای ویژن پرو وجود دارد که کاملا با این هدست سازگار هستند. در نگاه اول شاید ۶۰۰ خیلی عدد بزرگی به حساب بیاید ولی در عمل هنوز یکی از نقاط ضعف ویژن پرو همین نبود برنامه‌های کامل به حساب می‌آید. برای نمونه شما به برنامه یوتیوب یا تیک تاک هنوز دسترسی ندارید و حدس می‌زنم در آینده نزدیک شاهد اضافه شدن برنامه‌ها و بازی‌های بیشتر باشیم.

در واقع توسعه‌دهنده‌ها می‌توانند با تولید برنامه‌های جدید امکان بهره‌وری از ویژن پرو را افزایش دهند. به‌عنوان جمع بندی باید بگویم که هر محصولی در نسل اول کم و کاستی‌های خاص خود را دارد و این در مورد ویژن پرو نیز صادق است. هدست واقعیت ترکیبی اپل به طور حتم در نسل بعدی VisionOS کامل‌تر می‌شود و همچنین با نقص‌های کمتر و به‌صورت کامل‌تر در نسخه بعدی روانه بازار خواهد شد.

 

بررسی دوربین اپل ویژن

 

بررسی دوربین اپل ویژن

این هدست دوربین‌های زیادی دارد ولی کاربرد تمامی آن‌ها برای ثبت عکس و فیلم نیست و در بالا توضیح دادیم که اپل ویژن پرو چگونه از طریق دوربین‌ها کمک می‌کند تا شما بتوانید با وجود استفاده از هدست، محیط اطراف را به وضوح مشاهده کنید و حتی به سراغ گوشی خود بروید. کوپرتیونی‌ها برای ویژن پرو قابلیت ثبت عکس و ضبط ویدئو نیز در نظر گرفته‌اند که خوشبختانه کیفیت آ‌ن‌ها نیز خوب است. یکی از قابلیت‌های جذاب ویژن پرو این است که به شما امکان می‌دهد تا به صورت سه بعدی ویدئو ضبط کنید و در آینده نیز ویدئوهای خود را به صورت واقعی و سه بعدی تماشا کنید و یا آن را به صورت سه بعدی با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید.

 

باتری هدست ویژن پرو

 

باتری هدست ویژن پرو

اپل به دلیل شکل طراحی ویژن پرو و همچنین وزن نسبتا زیاد آن، موفق نشده تا باتری را در دل این محصول قرار دهد و شما باتری را شبیه به پاوربانک به صورت مجزا دریافت می‌کنید. این باتری از طریق درگاه خاصی به کنار ویژن پرو متصل می‌شود و برای شارژ خود باتری نیز باید از آداپتور موجود در جعبه کمک بگیرید. خود باتری نیز بالای ۳۰۰ گرم وزن دارد و این یعنی وزن کل پکیج ویژن پرو به حدود ۱ کیلوگرم می‌رسد.

جدا از بحث این که باتری در دل ویژن پرو قرار نگرفته، شارژدهی چندان جذابی را نیز از هدست کوپرتینویی‌ها شاهد نیستیم. این محصول می‌تواند تا ۲ ساعت استفاده معمول یا ۲٫۵ ساعت تماشای محتوا را دوام بیاورد. این یعنی اگر قصد داشته باشید در روز ۶ ساعت با این گجت کار کنید باید ۳ بار آن را به شارژ متصل کنید. به طور حتم باتری ویژن پرو یکی از بخش‌هایی است که می‌تواند در نسل بعدی بهبود پیدا کند.

 

آینده ویژن پرو

 

در نهایت این محصول واقعیت است یا مجازی؟

در پایان بررسی اپل ویژن پرو باید اشاره کنم که این محصول هنوز کامل نیست و در کنار جذابیت‌های بسیار زیاد، نقاط ضعف بزرگی هم دارد، اما کدام گجت در دنیای فناوری از روز اول به صورت کامل عرضه شده است؟ مگر ایفون یا آیپد از ابتدا محصولات بی‌نقصی بودند؟ اپل ویژن پرو در آینده می‌تواند کاربردهای بسیار زیادی داشته باشد و قطعا نسل‌های بعدی به لطف محدودیت‌های سخت افزاری کمتر و پیشرفت فناوری می‌تواند کارهای تحسین برانگیزتری انجام دهد.

در واقع مهم‌ترین اتفاق در مورد ویژن پرو اپل این است که آینده را به وضوح نشان می‌دهد و به ما یادآوری می‌کند که ۱۰ سال بعد زندگی چه شکل و شمایلی خواهد داشت. اپل ویژن پرو همون محصول انقلابی است که دنیای فناوری نیاز داشت تا بار دیگر بتواند خود را به سمت جلو پرتاب کند و به نظر می‌رسد که باز هم اپل پیشگام این تغییرات بنیادین شده است.

اگر محدودیت مالی ندارید و در حال استفاده از اکوسیستم اپل هستید و می‌خواهید جدیدترین فناوری‌های روز دنیا را تجربه کنید، حتما پیشنهاد می‌کنم به سراغ اپل ویژن پرو بروید و در آینده سرک بکشید، ولی در عیر این صورت به‌نظر نمی‌رسد برچسب قیمتی عجیب این هدست واقعیت ترکیبی آن را در دسترس عموم افراد قرار دهد.

 

ارزش خرید ویژن پرو

 

آیا اپل ویژن پرو به عنوان هدست واقعیت مجازی ارزش خرید دارد؟

ویژن پرو، مهم‌ترین محصول ۱۰ سال اخیر اپل، با قیمت نجومی وارد بازار ایران شد. اپل این محصول را فقط در آمریکا عرضه کرده است. همان‌طور که انتظار می‌رفت، فروشندگان ایرانی در زمانی کوتاه توانسته‌اند اولین هدست واقعیت ترکیبی اپل را که محصولی پیشرفته‌ و گران‌قیمت محسوب می‌شود، وارد بازار کشور کنند. ویژن پرو که توسط اپل به‌عنوان پیشرفته‌ترین دستگاه الکترونیکی شخصی تاریخ رونمایی شده است، مهم‌ترین محصول این شرکت در ۱۰ سال اخیر محسوب می‌شود. ویژن پرو با هرآنچه که اپل تا به امروز ساخته، تفاوت دارد.

تا قبل از آغاز عرضه‌ی رسمی ویژن پرو، شماری از فروشندگان ایرانی اعلام کرده بودند که هدست واقعیت مجازی اپل را در آمریکا پیش‌خرید کرده‌اند و آن را خیلی زود وارد کشور می‌کنند. حضور ویژن پرو در ایران، تعجب‌برانگیز نیست؛ اما فروش آن عجیب به نظر می‌رسد. روند فروش ویژن پرو در آمریکا به این صورت است که کاربر باید ازطریق گوشی آیفون یا دستگاهی دیگر، چهره‌اش را اسکن کند. اپل سپس بر اساس اسکن چهره، قطعاتی مثل بخش مسدودکننده‌ی نور خارجی را به‌طور ویژه برای برای همان چهره‌ی اسکن‌شده ارائه می‌دهد.

 

 

تا زمانی که چهره‌ی کاربر اسکن نشود، ویژن پرو نمی‌تواند بهینه‌ترین تجربه‌ی ممکن را ارائه دهد؛ چون واردشدن هرگونه نور خارجی به داخل دستگاه، کار با محیط واقعیت مجازی را دشوار می‌کند. شماری از فروشگاه‌ها در مراکز خرید تهران هدست ویژن پرو را به‌زودی به‌نمایش می‌گذارند. برخی از آن‌ها بیشتر قصد خودنمایی دارند و به‌دنبال فروش محصول نیستند؛ با این‌حال گروهی از فروشگاه‌های ایرانی، فروش اپل ویژن پرو را با گارانتی یک هفته‌ای شروع کرده‌اند. قیمت اپل ویژن پرو در ایران به حداکثر ۳۵۰ میلیون تومان هم می‌رسد (قیمت هدست واقعیت مجازی مورد بحث در کانفیگ پایه در آمریکا ۳٬۴۹۹ دلار است).

 

دنبال کردن در تلگرام دنبال کردن در اینستاگرام دنبال کردن در آپارات

2 دیدگاه برای “بررسی اپل ویژن پرو | در آینده زندگی کنید Apple Vision Pro

    • هیئت تحریریه گفته:

      جناب صادقی این محصول در نوع خودش بی نظیر هست
      خوشحال میشیم اگه استفاده کردید تجربیاتون لذتبخش استفاده از ویزن پرو رو برای مخاطبین ما هم به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×